Слънчево, но студено време днес, жълт код в 13 области на страната

Снимка: Infomreja.bg

Застудяването продължава

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността над Източна България и на отделни места в североизточните райони ще прехвърча сняг. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър, който в източните райони постепенно ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°.

Жълт код за потенциално опасно време и много ниски температури в последния работен ден е обявен за 13 области в страната - София област, София град, Перник, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

Над масивите от Западна България ще преобладава слънчево време, докато над източните - облачността ще е значителна. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 m около минус 3°, на 2000 m - около минус 9°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 2°-4°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще е без съществена промяна.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 55 мин. и залязва в 17 ч. и 14 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 18 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. 05 мин. и залязва в 18 ч. и 15 мин. Фаза на луната: един ден след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK