Слънчево, но студено време днес

Снимка: Infomreja.bg

В 17 области обявиха жълт код за ниски температури

Днес ще преобладава слънчево, но студено време. Ще духа слаб, само в крайните източни райони до умерен вятър от север. Максималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, в София - около 1°.

Жълт код за ниски температури е обявен в 17 области у нас - Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Перник, Плевен, Русе, Силистра, София-град, София-област, Търговище и Шумен.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Студено време с максимална температура на височина 1200 m около минус 3°, на 2000 m - около минус 7°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще е студено. Ще духа умерен северен вятър. Дневните температури ще са между 0° и 3°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще бъде по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 17 ч. и 11 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 15 мин. Луната в София изгрява в 7 ч. 19 мин. и залязва в 15 ч. и 42 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK