Валежи от дъжд и сняг в Деня на влюбените

Снимка: Pixabay

Максимални температури между 6 и 11 градуса

Днес ще е предимно облачно и ще има слаби валежи от дъжд, в планинските райони - примесен със сняг. След обяд валежите в Западна България ще спират и облачността ще започне да се разкъсва, докато на изток ще се задържи предимно облачно, на отделни места с ръмежи. Ще духа до умерен вятър от северозапад, в крайните източни райони – временно силен от север. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 6°.

Над планините ще е предимно облачно с валежи предимно от сняг, на височина под около 1000 метра - от дъжд. Привечер от запад валежите ще спират. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и вечерта ще е по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 26 мин. и залязва в 17 ч. и 56 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 30 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 46 мин. и залязва в 23 ч. и 47 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK