Джамбазки пред студенти в Благоевград: Защитата на българския национален интерес е наша отговорност

Снимки: Ангул Джамбазки, пресцентър

Важна тема беше и Шенген и най-вече подчертаният двоен стандарт, прилаган от десетилетие към България и Румъния

Днес българският представител в Европейския парламент и председател на българската делегация в ЕКР проведе среща дискусия със студентите от Югозападния университет „Неофит Рилски“ на тема „Европейският съюз и българският национален интерес“. Джамбазки изложи тезата, че българските политици трябва да престанат да бъдат изпълнители на чужда воля, а да работят за това да се чува гласът на България в обединена Европа. Важна тема беше и Шенген и най-вече подчертаният двоен стандарт, прилаган от десетилетие към България и Румъния.

Това беше и една от малкото теми, които през този мандат обединяваха българските евродепутати, без значение от партийната принадлежност. Българската делегация в Европейския парламент в рамките на целия мандат работи за належащото ни спешно приемане в Шенгенското пространство. Пред студентите и гостите на дискусията Джамбазки затвърди тезата, че от този двоен стандарт страда българският бизнес, като найдобър пример за това е секторът на транспорта, чийто тирове чакат по сухопътните граници с Румъния и Гърция с дни.

„Смятам, че за 10 години в Европейския парламент дадох пример и знак как се отстояват позиции по редица теми: като започнем от темата Македония, заради която се занимавам с политика, минем през несправедливия пакет „Мобилност“ и достигнем до борбата за запазване на енергийната сигурност на България, като се противопоставях на т. нар. „Зелена сделка“.

За мен беше изключително важно да чуя мнението на студентите по въпросите със сигурността, нелегалната миграция, суверенитета, налаганите зелени и джендър политики, както и всичко, което ги вълнува относно работата на Европейските институции. На европейско ниво, интересът на младите към политическите процеси нараства, а това означава и още по-голяма отговорност към техните интереси, към техните виждания.“ заяви Джамбазки Европа е изправена пред множество предизвикателства.

За пръв път от 70 години имаме пълномащабна война, все по-несигурни Западни Балкани и Близък Изток. Затова ЕС трябва спешно да се промени. Да се сложи край на утопиите на левите, на федерализма, на зеленизма, като политическа идеология, и да се върнем към просперитета, свободата и защитата на националния интерес на всеки член на Съюза.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//