Министърът на отбраната прие майки на войници, загинали в мирно време

Снимка: Infomreja.bg

Майки на войници, загинали в мирно време, се срещнаха днес с министъра на отбраната Красимир Каракачанов по негова покана. На срещата майките, обединени в Комитета на родителите и близките на загиналите в казармата, поставиха проблеми, с които се сблъскват, както и предложения за законодателни промени в здравни и социални нормативни документи. Промените са свързани с облекчаване на положението на родители, които са изгубили синовете си по време на военната служба или на участието им в мисии и операции зад граница.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов увери майките, че този път министерството ще поеме инициативата и негови експерти ще оформят нормативно предложенията, които се отнасят до други министерства и до Народното събрание. Срокът за това е краят на ноември, а конкретен ангажимент пое директорът на Дирекция „Социална политика“ Иво Антонов. След това промените ще бъдат придвижени през Министерския съвет и Народното събрание с финансова обосновка и аргументация. Министър Красимир Каракачанов бе категоричен, че ще има откровен диалог с комитета за възможностите да се постигне напредък по техните искания.

„За първи път пред нас се поемат ангажименти по този начин“, заяви на срещата Юлия Симова, председател на Комитета на родителите и близките на загиналите в казармата. Присъстващите подчертаха, че единствената институция, на която разчитат, е Министерството на отбраната, независимо, че част от проблемите, които поставят, се отнасят до Министерството на здравеопазването и Министерството на труда и социалната политика.

На срещата присъстваха представители на дирекции и структури в Министерството на отбраната, към които се отнасят проблемите, изложени от близките. Сред тях бяха началникът на кабинета на министъра Илия Налбантов, експерти от Дирекция „Правно-нормативна“, от Военномедицинска академия и други.

  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa