Португалската полиция е иззела 1,3 тона кокаин, скрит в замразена риба

Снимка: БТА

Дрогата е трябвало да бъде разпространена в различни страни в Европа

Португалската полиция съобщи вчера, че е иззела 1,3 тона кокаин, скрит в замразена риба, като дрогата е трябвало да бъде разпространена в различни страни в Европа. Задържани са седем души с различна националност, предаде Ройтерс.

Пратката, идваща от Еквадор, е била разтоварена в пристанището на Лисабон, съобщи полицията, като допълни, че в рамките на операцията с кодово наименование „Сепия“ нейни служители са провели серия от претърсвания и са иззели осем броя огнестрелно оръжие, скъпи автомобили, както и различни документи.

Откритите в склад в западната част на Португалия наркотици са били скрити в замразена риба, която е била увита в найлонови пликове и опакована в кашони. Според силите на реда начинът, по който кокаинът е бил скрит в замразената риба, го е направил извънредно труден за откриване и за да се извади, е трябвало рибата да бъде напълно  унищожена.

Задържаните, на възраст между 26 и 59 години, са заподозрени, че са част от организирана престъпна група, която е внасяла големи количества кокаин от Латинска Америка и го е разпространявала в няколко европейки държави. Полицията не разкри националностите на задържаните, които ще бъдат изправени пред съда. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK