"Възраждане" обяви листата си в Благоевград, Рангелова води

Снимка: Infomreja.bg

Теми от местно и национално ниво бяха обсъдени на пресконференция

„Възраждане“ регистрира своята листа за участие в предсрочните парламентарни избори в Районната избирателна комисия в Благоевград.

Водач на листата традиционно е адв. Цвета Рангелова, която е народен представител от 48-ото и 49-ото НС.

Втора е Костадинка Джагълова от Гоце Делчев, след нея са:

3. Мустафа Люманков

4. Теодора Димитрова

5. Методи Спасов

6. Илко Гълъбов

7. Гергана Николова

8. Марио Костадинов

9. Деян Стойков

10. Вергиня Секулова

11. Иван Самоковарев

12. Атанас Карамангов

13. Величка Величкова

Рангелова даде заявка пред медиите, че Възраждане е готова да спечели изборите и това е единствената национално отговорна партия без да обуславя нечии интереси.

Народният представител направи обзор на действията на партията на Костадинов в последния 9-месечен парламент.

Ние не влязохме в сглобки. Гласувахме отговорно за добри решения за гражданите. Чухме „Нищо от Възраждане да не минава“, но намерихме частична подкрепа за някои наши предложения като забраната за поставяне на фотоволтаици върху обработваема земя.

Самата Рангелова изтъкна, че е била един от най-активните депутати и единствен, потърси отговорност на образователния министър за случая с Правно-историческия факултет на ЮЗУ.

Също така депутатът заяви, че е потърсила за съдействие нейни колеги от другите партии във връзка с предложение, което е искала да внесе в НС, за отпускане на 2 млн. лв. от държавния бюджет за построяване на приют за безстопанствени животни в Благоевград. Тя е получила отказ от всички под предлог, че „средствата ще бъдат усвоени неправомерно“ от тогавашния кмет Илко Стоянов.

Рангелова коментира обстойно и предложения от 12 общински съветници в Благоевград референдум за поемане на дълг от Община Благоевград за 14,5 млн. лв.

От началото на мандата на кмета Методи Байкушев досега дългът на общината е над 30 млн. лв. Хората нямат доверие на Община Благоевград и неспазената от страна на Байкушев предизборна програма. Формално се обявяват някакви обществени обсъждания. Срам ме е да гледам изказванията на съветниците. Извадиха са аргументи защо да няма референдум. Така се управлява и държавата. И във връзка с мотива, че на 9 юни няма как да бъде проведено допитване, искам да кажа, че Община Божурище днес е взела решение за референдум относно добива на злато, който ще се проведе именно по време на изборите. Има ли воля, има път.

Според Рангелова отказът от референдум има политически мотиви.

Адвокат Рангелова коментира още и казуса с квартал 216а в Благоевград до кампуса на АУБ. Според нея не е ясно защо се налага изготвянето на нов ПУП, при положение, че в действие е старият.

Как се гарантира частната собственост. Първоначално кметът убеждаваше, че няма да бъде отчуждавана частна собственост, а сега заяви, че ще бъде, но в минимални размери.

Рангелова завърши изявлението си преди началото на журналистическите въпроси с думите:

Време е за възраждане. Не може повече така!

Вина за отегчението на хората имат политиците през последните 30 години. Хората може да не се интересуват от политика, но политиката се интересува от тях. Има група хора, които задават тона. Не са нужни повече експерименти за избор на нови месии. Трябва да се заложи на познати партии като промяната идва с активността на избирателите, заяви Рангелова след въпрос на ИНФОМРЕЖА за отвращението на избирателя от избори.

Репортер на медията ни поиска депутатът да коментира думите на Борисов от вчера, а именно че Възраждане и БСП са най-големите конкуренти на ГЕРБ за изборите, но и че са проруски партии.

С какви доказателства разполага Борисов?! Какво направи Възраждане, за да бъде наричана „проруска“ партия?! Възраждане винаги е имала българска политика.

Относно непрестранните скандали в  49-ото НС, Рангелова коментира за ИНФОМРЕЖА:

Скандалите бяха не бяха за политики и принципи, а за това кой да има по-голямо парче от баницата. Затова се разпадна и правителството. Това ще се промени, ако гласуваме за хора с национално отговорно поведение.

Депутатът призна, че Кирил Петков е отправял предложение до партията на Костадинов за сътрудничество, но политиките, поставяни като условие от Възраждане не са били приемани.

Относно това защо партията има само 7 общински структури от 14 общини в Югозапада, Рангелова заяви, че структурите са само едни административни единици, а има много хора, които в областта работят за национално-освободителното движение, което било Възраждане.

Според Рангелова кандидатите за депутати са „парашутисти, които гледат да напазаруват гласове“.

В завършек депутатът заяви, че партията се бори за второто място на изборите. А относно коалиции и преговори с партии – са съгласни на такива, ако другите се съгласят с условията на Възраждане. Други, без ДПС.

ДПС не е партия, а мутренска фирма. Дадохме шанс на богатите, дадохме шанс и на красиво-умните. Време е да дадем шанс на национално отговорните. Ние сме готови със състава на кабинета.

Относно евроизборите Рангелова каза, че ЕП не е нещо лошо, стига там да има хора, защитаващи националния интерес, а не да вдигат ръка в интерес на Брюксел.

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//