Д-р Димитров стана редовен управител на МБАЛ-Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Д-р Димитров е родом от Разлог

Д-р Димитър Димитров е новият управител на болницата в Благоевград.

Досега той бе временен ръководител на заведението след като бе избран през февруари.

Редовният конкурс, на който се е явил само Димитров, се провежда на три етапа:

- проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания и критериите за подбор;

- оценяване на изготвена и представена от кандидатите концепция за развитие на предприятието и приноса на кандидата към неговото управление;

- събеседване с кандидатите (интервю).

След кончината на д-р Огнян Митев бе спрегнато името на д-р Димитров като временен ръководител на болницата, но по-късно стана ясно, че временните управленски функции се съвместяват от д-р Димитров и от председателя на Съвета на директорите – Магдалена Симеонова.

Тъй като Симеонова е юрист – тя е подписвала само част от документите, отнасящи се до управлението на окръжната болница, а документацията и дейностите, свързани с НЗОК са управлявани от д-р Димитров.

В свое писмо от 5 януари до ОбС Симеонова предлага за директор на болницата да бъде д-р Спасов, но 10 дни по-късно идва и предложението на Хинков.

А на в предпоследния ден на януари Министерството на здравеопазването е обявило конкурс за избора на директор на МБАЛ - Благоевград, видно от сайта на институцията.

Документи за участие в конкурса ще се приемат до 15 февруари. Договорът за възлагане на управлението с избрания кандидат ще се сключи за срок до изтичане мандата на настоящия съвет на директорите - до 16.12.2025 година.

Болницата е с едностепенна система на управление. Собственици на капитала са: 84,39 % от капитала е държавата и се управлява от министъра на здравеопазването. 15,61 % от капитала са разпределени в общините от Благоевградска област пропорционално на населението на всяка община. Органите на управление на едноличното акционерно дружество са Общото събрание на акционерите и Съвет на директорите.   

Д-р Димитър Димитров практикува първоначално като лекар хирург в родния му Разлог. Лекарят има богат професионален опит като специалист по обща хирургия. Хирургията е дял от медицината, в която оперативното лечение на различни заболявания и травми е задължително или потенциално възможно.

Д-р Димитър Димитров е утвърден специалист, над 11 години е работил в клиники в Израел, в благоевградската болница се завърна преди години. Притежава сертификат за лапароскопска хирургия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK