Ало измамник взе близо 7 бона от жена в София, повдигнаха му обвинение

Снимка: Infomreja.bg

Искал парите за залавянето на измамниците

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 41-годишен мъж за телефонна измама, съобщават от държавното обвинение.

На 03.02.2024 г. за времето от 10,30 часа до 12,50 часа в гр. София, обвиняемият П.С. с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и подържал в заблуждение чрез телефонно обаждане Д.Т., че трябва да съдейства на органите на полицията за „задържането на измамници“. За целта жената оставила до контейнер за боклук в гр. София сумата от 6950 лева и златни накити.

В резултат на деянието е направен опит да бъде причинена имотна вреда на Д.Т., като той е останал недовършен, тъй като обвиняемият е задържан от полицейски служители.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл.18, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.  С постановление на дежурен прокурор П.С. е задържан за срок до 72 часа.

Днес, 05.02.2024 г., наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд спрямо П.С. да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK