Бивш управител на общинско дружество в Благоевград стана член на УС на АПИ

Венцислав Атанасов - вляво, Момчил Терзийски / МРРБ

Промените в министерствата продължават

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова от днес инж. Венцислав Атанасов е назначен за член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той е магистър по специалността „Пътно строителство“ от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Пет години – от 2016 г. до 2021 г., е бил  управител на общинска фирма „Благоевград инвест 2016“ ЕООД.

Заемал е и различни позиции в частния бизнес.

С назначаването на инж. Атанасов се попълва тричленният състав на Управителния съвет на АПИ.

Инж. Йордан Вълчев е председател, а инж. Стоян Николов – член на Управителния съвет.

По предложение на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, на 26 февруари 2016 ОбС гласува създаването на еднолично общинско дружество с ограничена отговорност, което носи името „Благоевградивест 2016”.

За управител на дружеството бе назначен именно инж. Венцислав Атанасов.

Дружеството извършваше организиране на проучването, проектиране и строителство, изпълнение на инвеститорски и технически контрол в основна част от изградения сграден фонд, инженерна и социална инфраструктура, независим строителен надзор и технически контрол в проектирането и строителството, изготвяне на оценки, консултантски услуги и експертизи, баланс на земни маси и рекултивация на терените, транспортиране, складиране, съхранение на машини, съоръжения и други материали и изделия, учредяване на ограничени вещни права върху недвижими имоти с изрично разпоредилтено решение на Общински съвет- Благоевград.

На 27 октомври 2021 в Общинския съвет е депозирано заявление от инж. Венцислав Атанасов, в което се посочва, че желае да бъде предсрочно освободен от длъжността управител, по взаимно съгласие.

Не са посочени конкретни мотиви за искането. 

И още едно назначение...

Инж. Момчил Терзийски е назначен за изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова.

Инж. Терзийски е инженер-геодезист от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Преди това е завършил строителен техникум, където също е изучавал архитектура, земеустройство, геодезия и др. Работил е в частния бизнес и в дирекция „Строителство и устройство на територията“ на Община Велико Търново. Като  началник на отдел в Агенцията по геодезия, картография и кадастър е участвал в преобразуването на планове, карти и регистри в кадастрална карта и кадастрален регистър. От 2020 г. досега е началник на Службата по геодезия, картография и кадастър – София град.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//