Борисов представя пред политическия актив на ГЕРБ проекта за споразумение с ПП-ДБ

Снимка: БТА

Форумът се свиква ден преди датата, на която се очаква премиерът Николай Денков и кабинета му да подадат оставка

Политическият актив на ГЕРБ се събира на национално съвещание. Лидерът Бойко Борисов ще представи проекта за Споразумение за съвместно управление на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Форумът се свиква ден преди датата, на която се очаква премиерът Николай Денков и кабинета му да подадат оставка, за да започне процедурата по ротацията, пише БНР.

Националното съвещание на ГЕРБ ще събере в София представителите на Изпълнителната комисия, кметовете и общинските съветници, народните представители и областни координатори на партията. Активът трябва да се запознае с параметрите на проекта за коалиционно споразумение до края на мандата на 49-тото Народно събрание, което ГЕРБ ще предостави след това на ПП-ДБ. Това предварително оповести лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов:

"Като мине през партията, ще го получат и в електронен, и в хартиен вид. То не е нещо, което те за първи път ще чуят. Меморандумът им е със съществена част вътре в него, няма изобщо подмяна на приоритети".

В коалиционното споразумение са разписани министрите, регулаторите и съдебната власт обясни още Борисов и посочи 8 март като ключова дата:

"Ще има време през тези няколко дена да си сложат бележки, или да го преправят, да го коментират, и съответно на 8 март, ако сме се разбрали, вървим напред, ако не сме се разбрали – гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори".

По време на националното съвещание се очаква ГЕРБ да отговори и на всички публични въпроси и условия, поставени от лидерите на ПП-ДБ.

Партийният форум ще се проведе от 12 часа в зала №6 на Националния дворец на културата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK