Откриха голямо количество кокаин в складове на фирма в Бургас

Снимка: Агенция "Митници"

Към момента са извадени над 80 кг наркотик от 17 контейнера

Откриха голямо количество кокаин в складове на фирма в Бургас. Към момента са извадени над 80 кг наркотик от 17 контейнера, съобщава БНТ.

Фирмата, в чиито складове е открит кокаина, внася хранителни продукти.

Във връзка с разкритията, Апелативна прокуратура - Бургас ще проведе брифинг по-късно днес с участието на Георги Чинев - Административен ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас и старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР-Бургас.

Миналата седмица спецпрокуратурата разби организирана престъпна група за разпространение на наркотици, действала в цялата страна. Към момента са задържани под стража 7 лица, но обвиняеми са общо 33 души.

Групата на Радо Ланеца е действала на територията на страната от около 4-5 години, като едва от две години е започнало разследване.

Част от лицата са били известни на разследващите от преди, включително и когато техните физиономии бяха разпространени и на плакати от неизвестни все още хора.

Тогава плакатите бяха разлепени в центъра на столицата с надпис "Те тровят децата ви". По-късно те се появиха и във Варна. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6