Полицаи и следови кучета претърсват 120 кв. км площ край Сапарева баня (ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

Иван Гешев: Това, което мога да кажа е, че ще направим всичко възможно да не се връщат мутренските години

Претърсват 120 кв.км площ край Дупница с оглед издирването на Янек Миланов. Анализът е направен по ред признаци, които не смятам да коментирам защо се претърсват точно тези 120 км. Това обяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна на мястото на претърсванията край Сапарева баня. По негови думи служителите на МВР са подготвени да останат тук няколко дни. Що се отнася до Васил Капланов – Каплата, той е задържан по друго досъдебно производство, задържан е с прокурорска мярка за 72 часа, предстои да му се поиска постоянен арест.

„На място са екипи от сектора за противодействие на тежките престъпления, доста сериозна организация е направена, претърсват се и обекти, които са набелязани. В момента стартира и друга акция в Дупница, която е по линия на битовата престъпност и наркотици. Допълнително се провежда реализация по досъдебно производство на Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП, касаещо производство и разпространение на наркотични вещества. Това, което мога да кажа е, че ще направим всичко възможно да не се връщат мутренските години. Ако някой си мисли, че сме в началото на 90-те години, ще разбере, че не сме по трудния начин“, коментира още главният прокурор. Той увери, че ще се направи масирана проверка във всякакви аспекти, ангажирани са множество институции на територията на Дупница. „Това не е еднократно действие към момента. Аз съм се ангажирам, поех ангажимент към брата на изчезналото лице. Това не е края, а по-скоро началото“, допълни още Гешев.

В брифингът участва и директорът на ГДНП Николай Хаджиев. „Днес се провеждат няколко операции на територията на град Дупница - едната е по претърсване на определен район, около 120 кв км. Ще бъдат претърсени от служители на МВР със следови кучета. Другата е по-мащабна на територията на град Дупница, включени са всички контролни органи на държавата, селектирани са голям брой обекти. Изградени са 7 КПП-та на територията на град Дупница“, посочи Хаджиев.

Той уточни, че от получаването на сигнала по изчезването на Янек до момента са проведени редица оперативно-издирвателни действия, образувано е досъдебно производство. „Извършва се и проверка на РУП – Дупница, проверяват се включително и действията на полицията. Работи се по всички направления“, каза още директорът на ГДНП. По линия на битова престъпност към момента има задържани 4-ма в Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Android23:00 - 28.08.2020
Щастлив е този който се надява, морета от заблуди да преплава...
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK