Кметът на Кюстендил: Трябва да има предвидимост по време на черешова кампания

Снимки: Infomreja.bg

Това обяви инж. Атанасов по време на редовното заседание на кметовете в малките населени места

„Трябва да има предвидимост по време на черешова кампания. Въпроси като защо не се изкупуват такива череши, защо се изкупуват такива? Защо има турски и гръцки череши? Аз обичам предвидливите неща, прагматик - нженер съм, чертая и нещата по тях се изпълняват.

Затова целта на срещите с производителите е да се запознаят с изискванията на прекупвачите, да бъдат стиковани нещата, да бъдат чути условията и на едните, и на другите. Засега няма напрежение, затова са тези информационни срещи”. Това обяви кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов след редовното заседание на кметовете в малките населени места.

Той поясни още, че тази година освен пунктовете, разпоредени от Общината, има  възможност да бъдат отваряни пунктове и в частни дворове.

Трябва да бъде предоставена схема за поставяне, за да може БАБХ да издаде разрешително за изкупвателни пунктове.

Информационните срещи в малките населени места с производителите започват от 20 май в читалището в село Коняво, където ще се проведе среща с черешовите производители от селата Таваличево, Дворище, Шипочано, Горан Гращица, Долна Гращица, Катрище до района на Козница.

Следващата среща е насрочена за 21 май в село Соволяно в залата на кметството от 18, 30 часа. Там ще бъдат поканени производители от Драговищица, Стенско, Горановци, Николичевци, Скриняно, Раждавица, Копиловци, Шишковци, Радловци, Полска Скакавица.

На 22 май е предвидена среща в читалището в село Граница, тя ще бъде от 17.30 часа с производители от Слокощица, Граница, Берсин,Лелинци, Берсин, Пиерков Чифлик, Търсино и Нов чифлик.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//