ПП-ДБ откриха кампанията си в Благоевград, Цеков: Отвъд тресавището има слънце и надежда

Снимка: Infomreja.bg

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Продължаваме промяната – Демократична България откриха предизборната си кампания в Благоевград.

Симпатизанти на коалицията и граждани се стекоха в обновената зала на Камерната опера в областния център.

Събитието започна с танц на местния ансамбъл „Ритмика“, а след това Методи Байкушев – кмет на Благоевград, отправи приветствие към всички присъстващи.

Байкушев бе наречен от водача на листата в 1 МИР – Андрей Цеков, „символ на промяната“.

Навън последните няколко месеца се вдига голям шум. Има много скандали. Има сякаш някакви компромати. Един човек случайно не си е оставил канадското гражданство, а после се е оказало, че го е, за да дойде тук и да оправи тая кочина, в която сме се набутали. А всички знаем кой създаде тая кочина. После се оказва, че не е напуснал някакво НПО. А едни хора направо разкостиха държавата и милиарди накъде потънаха. Но отново всичко се завъртя около това дали един човек е излязъл от канадското си гражданство. Всичко това е, за да можем случайно ние да видим много простото нещо, което да изберем сега. Изборът не е просто да се направи, а да излезем и в следващите 25 дни да разкажем на всички – какво ни се предлага за бъдещето на България. От една страна е визията на ГЕРБ и ДПС, която ние ще я кажем, защото те не я обявяват. Тази визия е най-бедната и корумпирана държава, напуснали я милион през последното десетилетие. А от другата страна има една друга визия – за нормална европейска държава. Тази визия градим заедно. Може да се нуждае от корекции, но тя е истинска, зад която стоят хора с почтеност и съзнание, заяви Байкушев.

Те искат да тестват нашата издържливост. Да видят дали ще успеем, надяват се, че ще изчезнем. Тяхната визия за България се състои в това нас да ни няма, каза още кметът.

Той покани на сцената бившият МРРБ министър.

Цеков започна посланието си с разказ за сина си.

Той бе спортист и пътуваше. Когато се връщаше от състезания в чужбина ме питаше: „Защо всичко тук е счупено“, започна Цеков.

Последва подробна презентация с – както той обяви, реалните електорални нагласи, с желанията на хората, с предимствата на ПП-ДБ пред ГЕРБ и с постигнатото за 9 месеца управление.

Цеков засегна теми за вътрешния брутен продукт, за всички сфери на социалния, икономически, политически живот.

Най-големият гвоздей в сърцето на Борисов бе това, че ние довършихме магистрали и пътища. При мен идваха всякакви емисари, които ме молеха да открием дадено трасе след ротацията, каза Цеков.

Ние не сме обречени да живеем в стабилността на тресавището, в което сме натикани от десетилетия. Отвъд тресавището има слънце и надежда. Двете представи за България са два диаметрално противоположни свята – но ние предлагаме вече доказаното – морал и действие, каза Цеков.

На сцената излезе и депутатът Христо Петров - Ицо Хазарта, а след него бяха представени всички от листата в област Благоевград.

Срещата завърши с дискусия между Цеков и присъстващите.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//