Няма да спират газоподаването към Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Представител на „Аресгаз“ обяви, че тръбата ще бъде укрепена

Няма да спират газоподаването към Благоевград.

Това увери на извънредна пресконференция Борис Николов - представител на „Аресгаз“ ЕАД.

По думите му тръбата ще бъде укрепена.

В Областната администрация в Благоевград днес се провежда извънредно заседание на Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния щаб и с общинските щабове.

Щабът се свиква по искане на „Аресгаз“ ЕАД и обсъжда създалата се аварийна ситуация с пропадането на моста над река Струма и опасността от трайно прекъсване на газопровода на Благоевград.

На заседанието присъстват представители на Община Благоевград и Регионален отдел „Инспекция за национален технически надзор“.

„Обсъдихме преди малко с областния управител Николай Шушков вариантите за безпроблемно захранване на града с природен газ. Във връзка с аварийната ситуация бе взето решение да направим необходимото укрепване на самата тръба, след което специалисти от Областно пътно управление ще направят оглед и ще се произнесат какво се случва със самия мост“, добави той. 

В рамките на няколко дни дружеството ще получи разрешение за укрепителните дейности.

През този период ще продължи газоподаването към града.

„Взели сме взели необходимите мерки, преди една седмица направихме авариен ремонт, за да можем да подадем и аварийно захранване с газ“, каза още Борис Николов.

„Мостът ще бъде изграден наново. Това най-вероятно ще започне през пролетта, след като приключи пълноводието на реката, за да можем да вкараме техника. Дотогава съоръжението остава затворено за движение", информира началникът на ОПУ-Благоевград, Иван Кунев. 

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//