Откриха наркотици у младежи от Разлог и жена от Крибул

Снимка: МВР, архив

Мъж от Кресна шофирал дрогиран

Полицейски служители на ОДМВР - Благоевград проведоха специализирана полицейска операция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества.

От криминалисти при РУ-Разлог около 21:30 часа на 15 март в района на ул. „Иван Вазов“ в Разлог са проверени двама младежи на 17 и 19 години от града. При пристигането на полицейските служители младежите са направили опит да избягат, изхвърляйки от джобовете си вещи, но своевременно са задържани. На мястото органите на реда намерили и иззели около 5,2 грама суха тревиста маса, реагираща положително на марихуана, и мелничка с полепнали остатъци от марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

Същия ден около 16:40 часа на бул. „Гоце Делчев“ в едноименния град от органите на реда е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с 24-годишен водач от с. Брезница. У 21-годишна пътничка в автомобила от с. Крибул, община Сатовча, е открито около 1,80 грама наркотично вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на амфетамин, и цигара, съдържаща около 1 грам марихуана. Жената е задържана със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена компетнетната прокуратура и е образувано бързо производство.

При извършена на 16 мярт проверка на изоставена постройка в Разлог от полицейски служители на РУ-Разлог е открита раница с намиращи се в нея найлонови пликове, съдържащи общо около 130 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. На мястото са открити също електорнна везна и мелница, както и множество полиетиленови пликове. Задържан е 16-годишен младеж от Разлог. По случая е образувано досъдебно производство.

В обедните часове на 16 март на бул. „Ал. Стамболийски“ в Благоевград от полицейски служители на Второ РУ-Благоевград е спрян лек автомобил „Фолксваген Тигуан“. В хода на извършената проверка с техническо средство е установено, че 30-годишният водач на автомобила от град Кресна шофира след употреба на наркотично вещество. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK