ЦСКА иска талант на Ботев (Пловдив)

Снимка: startphoto.bg

Самуел Акере е крило на пловдивския отбор

ЦСКА иска да привлече Самуел Акере, който е крило на Ботев (Пловдив). От "Армията" имат желание да вкарат 19-годишния нигериец като част от сделката за Станислав Шопов, пише "Тема спорт".

Ботев от своя страна пък иска да си върне родния младежки национал, като откупи правата му от "червените". "Канарчетата" са излезели с конкретна оферта към ЦСКА - София за Шопов, която обаче засега не е приета. Като контрапредложение от "Армията" са поискали да включат в трансфера привличането на Акере под наем до края на сезона с опция за откупуването му.

На този етап от Ботев са предложили да включат друг свой играч в сделката и искат да запазят Акере. Става въпрос за вратаря Даниел Кайзер. Полякът е предлаган и на Хебър (Пазарджик), след като Матвей Игонен ще е опция №1 за поста на "Колежа". Хидайет Ханкич продължава да е при "канарчетата" и ще е резерва.

Вчера спортният директор на пловдивчани Артур Платек е бил в столицата за среща с ръководството на ЦСКА - София, за да продължат преговорите по сделката за Станислав Шопов. Той бе част от "жълто-черния" клуб до есента на 2020 година. След това халфът игра за малко в нидерландския Хееренвеен, но се върна в България през лятото на 2022 година и отиде в отбора на ЦСКА.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK