Депутатите решават – 100 лв. великденска добавка за бедните пенсионери?

Снимка: Infomreja.bg

Мярката ще струва 54 милиона лева, които ще бъдат осигурени от преструктуриране на бюджета на Държавното обществено осигуряване

Депутатите решават днес дали великденската добавка за най-ниските пенсии да бъде 100 лв.

Първоначалното предложение, внесено от ГЕРБ СДС и ДПС, беше за 75 лв. великденска добавка за всички с пенсии под линията на бедност. То беше прието на първо четене в зала миналата седмица, срещу него гласуваха само от ПП-ДБ с мотива, че тези пари ги няма в системата и са за трайно увеличение на пенсиите.

На Бюджетна комисия в сряда беше направена корекция и добавката за Великден се увеличи на 100 лв. Мярката ще струва 54 милиона лева, които ще бъдат осигурени от преструктуриране на бюджета на Държавното обществено осигуряване, пише БНР.

На комисия беше отхвърлено предложението на БСП пенсионерите с пенсии под 526 лв. да получат по 100 лв. за тези, които получават под 526 лв., и по 50 лв. – за останалите.

Промяната в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване засега е единствената точка в дневния ред на народните представители. Парламентарен контрол не е предвиден.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK