Пътуващата изложба „Духът на акварела" гостува в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Тя ще бъде открита на 11 април от 18.00 часа

На 11 април от 18:00 часа в залите на Градската художествена галерия – Благоевград, ще се открие изложбата „Духът на акварела“, която ще представи 100 творби от колекцията на Третото Международно триенале на акварела.

Благоевград е шестата спирка на пътуващата изложба от общо деветте места, които ще посети „Духът на акварела“.

Организатор на „Духът на акварела“ е фондация „Международно акварелно общество – България“, с председател и куратор Селма Тодорова. След официалното откриване Селма Тодорова ще направи и творческа демонстрация с акварел.

В избраната колекция, която ще бъде експонирана в Благоевград, могат да се видят всички наградени картини от общо 352 творби на автори от 55 страни. Включени са и работи на международното жури, на поканени и селектирани автори, някои от които са художници от града домакин, като Иван Милушев и Пламен Бонев.

Представени са почти всички жанрове и стилове в акварела. Повечето от авторите са с международна известност, а не малко от тях са световно признати майстори на акварела, членове на най-престижните общества и организации за акварел.

Цялостният проект на Третото Международно триенале "Духът на акварела" включва и два фестивала на акварела – през юли във Варна и през декември в София с лекции, демонстрации и пърформанси с местни и гостуващи майстори на акварела и се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK