Изложба в залите на Градската художествена галерия в Благоевград обединява 40 автори

Снимки: Община Благоевград

Тя е посветена на Свети Лука

Обща художествена изложба, посветена на Свети Лука – покровителя на художниците, показва 76 творби на 40 автори от Благоевград и региона. В двете зали на Градската художествена галерия – Благоевград, могат да се видят произведения живопис, графика, дърворезба, скулптура.

Рекорден брой автори са се включили в тазгодишното издание на изложбата – отбеляза Иван Милушев – директор на Градската художествена галерия.

Изложбата бе открита от кмета на община Благоевград Илко Стоянов, който връчи наградите на тримата избрани от журито автори, а това са: Николай Китанов, Спас Цветков и Венци Терзийски. Журито, което определя призьорите тази година, е в състав: Иван Милушев – директор на галерията, Георги Стойчев – председател на СБХ – Благоевград и проф. Георги Драчев.

Многобройната публика на откриването бе единодушна, че експозицията е на много високо художествено ниво. Сред гостите бяха и директорът на дирекция „Финанси“ в Община Благоевград Борис Механджийски, и директорът „Култура, спорт, туризъм“ Силвия Домозетска.

Изложбата ще остане в Градската художествена галерия до 2 ноември 2022 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK