Нинова: Мафията започна да се самоизяжда

Снимка: БСП

Абсолютно ненормална и нелогична е сглобката от самото начало, обяви тя

„Виждате какво се случва – нещо, което сме повтаряли 9 месеца, тези хора се събраха само за постове, за пари, за власт и за подялбата на държавата на парчета. Вече започват отвътре да си вадят кирливите ризи един на друг. Мафията започна да се самоизяжда“. 

Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание днес лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Тя бе категорична: „Абсолютно ненормална и нелогична сглобка от самото начало. Христо Иванов, който седеше в лодката пред сараите на Доган се оказа, че седи в скута на Делян Пеевски да уговаря главен прокурор. Такова морално падение и такова политическо лицемерие едва ли сме виждали във всичките години на прехода. ПП и ДБ, които щяха да борят мафията се прегърнаха с мафията и официално, и писмено й предложиха да вземе 50 % от държавата. Предателство към всички хора – стотици хиляди, които им повярваха и гласуваха за тях“, посочи Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП се обърна към медиите, като подчерта: „Каквото и да ви е отношението към БСП – някой може да ни харесва, някой не, по всякакви причини. Но е факт, че сме единствената партия, което не участва в тези сглобки в годините, не участва в тези договорки, реална алтернатива е на всичко това, последователни и принципни сме в политиките си за защита на хората. И това е една от причините върху нас да се сипят толкова бухалки – и вътрешно-партийни и външнопартийни. Но ние продължаваме в тази линия“, категорична бе Нинова. бил

По думите й Кирил Петков, който много често говорел глупости, обаче  прав в едно – казвайки, че задкулисието вече седи на първия ред. „Те сами си го извадиха днес: Христо Иванов седял в скута на Пеевски – договаряли главен прокурор. Всъщност, много ми е интересно Бойко Борисов къде е седял? Ако скута на Пеевски е бил зает от Христо Иванов?“, реагира Нинова.

Лидерът на българските социалисти бе категорична: „Със сигурност не сме участвали в никакви такива сбирки – всички, знаят, че се събират по кабинетите и задкулисно договарят нещата. Нищо от това, което се случва в зала не е истината, но и те си го казват – задкулисието вече е официализирано и седи на първия ред“, подчерта Корнелия Нинова. 

Тя добави, че чисто символно БСП от утре ще седнат на втория ред, но подчерта изрично, обръщайки се отново към медиите: „Абсолютно принципно го казвам – вие сте с нас толкова години, че сме единствената партия, която остана чиста от тези мафиотски сглобки и за разглобяване на държавата. Защото, нищо в държавата не върви – администрация блокирана, бизнес – уплашен и не върви, хора притеснени от цени на водата, на мобилни услуги, нищо не се прави, освен да си парцелират държавата и да си разпределят постовете. Затова единственият избор е - оставка и нови избори две в едно“, категорично заяви лидерът на БСП.

„Див лобизъм на некомпетентни, алчни и крадливи хора от ПП-ДБ и ГЕРБ. Ядрени енергетици ли са, че те да вземат решения коя да бъде технологията и кой да бъде изпълнителят?“ – така народният представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов коментира действията на сглобката по избора на строител на ядрените блокове на АЕЦ „Козлодуй“.

По думите му това се прави, защото кабинетът разбира, че 7-и и 8-и блок не могат да бъдат построени по технологията AP1000 и иска да използва Народното събрание като печат, че няма след това те да влязат в затвора, след като прокуратурата ги разследва. 

„Не е нормално на идеен проект да се дава разрешително за строеж. Само и само да е тази технология, те са готови да подложат цяла България на риск по една несигурна технология, каквато няма в цяла Европа“, категоричен бе Гуцанов.

Лидерът на БСП добави сред него: „Докато сме в този състав да бъдем последователна и принципна опозиция, да говорим истината и да изнасяме всички факти за корупция смело и без да се огъваме под натиск - надявам се, че на предстоящите избори, след толкова години твърда позиция, хората ще оценят, че БСП останахме единствената алтернатива и ще ни дадат по-висок вот. С 23 депутати в момента можем просто да говорим, да осветляваме фактите, да критикуваме и да предлагаме алтернативни закони“, заключи Корнелия Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK