Георги Тахов положи клетва пред НС като служебен министър на земеделието

Снимка: БГНЕС

Той заема поста на освободения от длъжност Кирил Вътев

Назначеният за служебен министър на земеделието Георги Тахов положи клетва пред Народното събрание. Той беше поканен в пленарна зала да положи клетва след приемането на програмата и декларации от парламентарните групи, пише БТА. 

Росен Желязков изчете указа на президента Румен Радев, с който се правят структурни промени в служебния кабинет с министър-председател Димитър Главчев. Председателят на Народното събрание посочи, че Главчев вече е положил клетва като член на Министерския съвет и затова клетвата като член на правителствотоще положи само служебният министър на земеделието. Тохов заема мястото на освободения от длъжност Кирил Вътев. 

Тахов е доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка”. Той притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол” от ВФСИ „Д. А. Ценов”, Свищов, „Право” от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред” от Академията на МВР. Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Тахов има и управленски опит в Националната агенция за приходите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//