13 души са задържани след акция срещу наркоразпространението

Снимка: Infomreja.bg

Враца, Мездра и Криводол са в центъра на проверките

Разкрита е организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици на територията на област Враца.

При проведена мащабна специализирана полицейска операция са извършени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на територията на градовете Враца и Криводол. Проверени са адреси и автомобили. Открити са и са иззети множество предмети и парични средства, имащи отношение към предмета на делото. Издирени, установени и са разпитани множество лица.

На този етап е установено, че през периода от  2020 г. до 25.01.2024 г. в гр. Враца и други населени места на територията на област Враца била организирана и ръководена престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно годни доказателства, според които организираната престъпна група се е занимавала с производство на синтетичен опиат, известен като „чай за пушене“ и „билка“, както и с разпространение на различни видове наркотични вещества на територията на област Враца.

Установена е пряка съпричастност към престъпната дейност на десет лица.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Враца те са привлечени в качеството на обвиняеми. Осем от тях са задържани за срок до 72 часа. Предстои днес да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Другите двама са с мерки за неотклонение „подписка“, съобщават от държавното обвинение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK