Призови места за кюстендилски ученици от олимпиадата по история и цивилизация

Снимка: ОУ "Св. св. Кирил и Методий"

Теодор Божилов и Самуил Йорданов са ученици от Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий"

Първи и по история. Учениците на учителя по история и цивилизация Симеон Смирнов - Теодор Божилов и Самуил Йорданов от 5 "б" и 5 "а" клас на Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Кюстендил с първо и трето място на областния кръг на олимпиадата по история. Съответно с 56 и 39,5 точки за "златното" и "бронзовото" отличие завоювани от младите историци.

"Чувстваме се много щастливи от този резултат, тъй като не го очаквахме. Освен работата в клас трябва системно да си учим уроците, да четем историческа литература от домашната и градската библиотека, както ни учи и насочва нашият учител по история и цивилизация в училище. Да развиваме знанията си за античната цивилизация, която изучаваме сега в клас и чрез редовно гледане на исторически игрални и документални филми.

Да посещаваме и часовете за консултация извън редовните ни занимания в училище. Историята, която всички академични учени наричат "Царицата на науките" е наше увлекателно хоби, с което минава по-бързо времето и се отпускаме след училище и ни дава една много голяма обща култура и знания за света.

Така ние разбираме и научаваме миналото, което без да го изследваме чрез историята не бихме го разбрали и не може да си обясним и настоящето, в което живеем сега. А за нас това е много интересно. Темата, която ни се падна на олимпиадата по история и цивилизация на областния кръг беше от изучавания материал в училище.

Първо имахме въпроси, свързани с праисторията, като по-голяма част от въпросите бяха за Древен Египет и Месопотамия, както и писмен въпрос, да развием писмено историческа тема", казаха първенците от областния кръг на олимпиадата по история и цивилизация.

Стремежите и целите им в следващите години ще бъдат отново да завоюват призови места както на областната, така също и на националната олимпиада по история и цивилизация в България, в 7 клас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK