Децата на ОФК „Пирин“ участваха на международен турнир в Словакия

снимка: личен архив

Две формации на ОФК "Пирин" с деца родени през 2001 и 2002 година участваха на силен международен турнир в Прешов, Словакия. В надпреварата под името FRAGARIA CUP 2012 участваха 205 отбора от 19 държави в Европа.

При десетгодишните момчетата ОФК "Пирин" записа 8 загуби в група Б, като успя да вкара четири гола, но получи 31. С една година по – големите момчета записаха далеч по – успешно представяне. В група Б орлетата загубиха от Татран Прешов с 1-3, но след това победиха Виторул Румъния с 3-0, Пошук Украйна с 2-0, Рава – Руска Украйна с 5-2 и Вион Врабле Словакия с 4-1.

Момчетата на Емил Кърцелски направиха две ремита С Университатя Крайова 1-1 и със Сдушор Украйно 2-2. В следващата фаза на 1/8 финалите Пирин надигра Атлетико Арад с 2-0, но на ¼ финалите загуби от Университатя Клуж с 0-3. Достигането до място сред последните 8 при конкуренцията на още 34 отбора в тази възраст е голям успех за орлетата.

В този турнир се играе на маломерни футболни терени с отбори от по 6 полеви играчи и един вратар. При по- малките се играе едно полувреме от 25 минути, а при по- големите от 12 години нагоре две по 25 минути и отбори от 10 плюс 1.

В поредното 11 издание на турнира бяха раздадени 8 комплекта медали. Пирин Благоевград участва за втора поредна година на турнира в Прешов Словакия.

Освен забележителностите на Словакия малките орлетата разгледаха и уникалните красоти на столицата на Унгария Будапеща.

    

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//