Исмаил Шериф от Буково: Шофьор с 2 седмици стаж ме отнесе, аз излязох виновен

снимки: личен архив

6 дни след тежката катастрофа, станала край Белица, водачът на товарния автомобил "Ивеко" - Исмаил Шериф от гоцеделчевското село Буково, поиска думата в "ИНФОМРЕЖА", като заяви, че не той е причинил пътния инцидент.

"19-годишен младеж с шофьорска книжка от две седмици ме отнесе с висока скорост, а мен изкарват виновен", оплака се 38-годишният Исмаил Шериф.

Както "ИНФОМРЕЖА" писа, ПТП-то стана на 24 февруари към 14 часа в района на гара Белица.

По данни на полицията, водачът на товарния автомобил, извършвайки маневра за навлизане в крайпътна територия, не пропуснал лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от 19-годишно момче от белишкото село Дагоново, и така предизвикал сблъсъка.

От пресцентъра на ОД МВР - Благоевград обаче обявиха, че тийнейджърът е изпреварвал неправилно.

"Подадох сигнал да завия наляво към автокъща "Бея". Зад мен имаше към 3-4 автомобила, които ме изчакваха да направя маневрата. В същото време водачът на фолксвагена, който беше зад тях, тръгна да изпреварва с огромна скорост и така се заби в предната част на камиона. Караше толкова бързо, че едва успях да го видя в страничното огледало. Цяло чудо е, че останах жив", разказва още Исмаил Шериф.

Той подчерта, че участъкът, където е станала катастрофата, е бил с ограничение на скоростта до 50 км/ч. По думите му след сблъсъка товарният му автомобил е изхвърчал на 20-30 метра.

След удара Шериф е приет с комоцио в болницата в Разлог, където е останал за лечение три дни.

"Ще обжалвам акта, който ми съставиха полицаите за неправилна маневра, и ще си търся правата в съда", категоричен бе водачът от Буково.

Пробите за наличие на алкохол в кръвта и на двамата водачи бяха отрицателни.

 

снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK