Откриха недекларирана валута за над 900 хил. лв. на МП Капитан Андреево

Снимка: АМ

По случаите са образувани три досъдебни производства

Митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равностойност 913 718 лева при три отделни проверки на излизащи от страната товарни автомобили, съобщават от пресцентъра на Митниците. 

При първия случай, на 05.12.2023 г., на МП Капитан Андреево пристига празна товарна композиция с чужда регистрация на път от Великобритания за Турция. В зоната за митнически контрол водачът, турски гражданин с инициали Р. К., е обявил, че няма нищо за деклариране. При извършената митническа проверка, инспекторите откриват във въздушния филтър на влекача укрити и недекларирани 50 000 британски лири. 

Недекларирани парични средства в размер на 204 040 евро са открити от митническите служители и в стена на хладилно полуремарке на товарен автомобил. Превозното средство с чужда регистрация пристига на МП Капитан Андреево на 06.12.2023 г. по маршрут от Германия през България за Турция. Водачът, турски гражданин с инициали М.Б., също е заявил, че няма нищо за деклариране. В хода на извършената митническа проверка със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зона с подозрителна плътност в предната стена на хладилното полуремарке. При последвалата физическа проверка е открит във фабрична кухина в стената черен полиетиленов плик, съдържащ 204 040 евро. 

Други недекларирани 204 810 евро са задържани също на 06.12.2023 г. при митническа проверка на товарен автомобил с чужда регистрация, пътуващ от Люксембург за Ирак. Валутата е открита в арматурното табло на превозното средство, в дрехи и в куфар с лични вещи на водача – турски гражданин с инициали Г.Б.

По случаите са образувани три досъдебни производства по описа на ТД Митница Бургас, които се провеждат от разследващи митнически инспектори, под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. 

Само през последните десет дни на МП Капитан Андреево е задържана недекларирана валута за над 1,2 млн. лева. От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са открили недекларирана валута с левова равностойност над 27 милиона лева. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK