"Нова телевизия" купува "Канал 3"

Кирил Домусчиев, снимка: Дневник

Апетити има и към радиата "Веселина", "Витоша", Magic FM, The Voice и музикалната телевизия The Voice TV

Нова броудкастинг груп" иска да придобие телевизионния канал "Канал 3" и още четири радиа и музикална телевизия, пише Дневник. Това става известно от съобщение на сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). 

Заедно с телевизията, канала медийната компания, собственик на Нова тв, иска да придобие и радиата "Веселина", "Витоша", Magic FM, The Voice и музикалната телевизия The Voice TV. От телевизията засега няма официална информация. 

"Нова телевизия" беше купена от братята Кирил и Георги Домусчиеви през февруари 2019 година. 

Пред "Дневник" Ива Стоянова, която е управител на "Нова броудкастинг груп" заяви, че намерението на компанията е да разшири своето портфолио с музикален и новинарски канал, както и да навлезе на територията на радиата.

"Все още няма сделка, чакаме одобрението на КЗК, документите са подадени вчера", заяви още Стоянова.

Преди да заема ръководната позиция в "Нова броудкастинг груп", Стоянова беше собственик (по документи), управител и програмен директор на "Канал 3".

Едва 4 дни след като Домусчиеви станаха собственици на "Нова телевизия", дотогавашният директор на новините в "Канал 3" Миляна Велева зае същата позиция в "Нова телевизия". Малко по-късно и журналистът Васил Иванов от "Канал 3" се завърна в екипа на "Нова телевизия" по покана на Кирил Домусчиев.

Още няколко журналисти от телевизията, свързвана с депутата от ДПС Делян Пеевски, преминаха в "Нова". /Дневник/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//