Малчугани от ДГ „Детелини“ сътвориха истински празник с наученото в часовете по религия

Снимки: ДГ „Детелини“

Децата изучават предмета за първа година по желание на своите родители и с разрешението на директора

Децата от група "Славейче" при ДГ №3 "Детелини", с ръководители г-жа Терзиева и г-жа Манолева, сътвориха днес истински празник.

Краят на учебната година бе поводът малчуганите да представят какво са научили в часовете по религия - православие. Те изучават предмета за първа година по желание на своите родители и с разрешението на директора г-жа Христова.

Часовете по религия, с благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, се водят от богослова д-р Мирела Кючукова и включват познания за българските светци, за църковните празници, християнските добродетели и православната вяра.

На прекрасното детско тържество специални гости, пратеници на Неврокопския митрополит, бяха иконом Спас Веселински и свещеник Светослав Кючуков. Те имаха възможността да се насладят на поучителната история за св. Йоан Рилски и овчарите, на стихотворения, песнички, молитви и танци, много добре научени и представени от децата.

Празникът завърши с нежен танц на ангели със запалени светилници на фона на песен за Христовото Възкресение. В обръщението си към децата и педагогическия персонал, гостите единодушно споделиха впечатлението си от професионализма на екипа от преподаватели, усърдието на децата и отправиха благопожелания за бъдещи успехи и пребъдване в доброто.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK