Лудогорец смля с 5:1 Астана и се класира за плейофите на Лига Европа

Снимка: Лудогорец

Там той ще се изправи срещу нидерландския гранд Аякс

Лудогорец смля с 5:1 Астана и се класира за плейофите на Лига Европа, където ще се изправи срещу нидерландския гранд Аякс. Дори и да отпаднат, "орлите" вече имат гарантирано участие в групите на Лигата на конференциите.

В 6-ата минута след разбъркване в наказателното поле Текпетей стреля, но в аут. Малко след това Кирил Десподов се измъкна от защитата и стреля, но Чондрич спаси. После вратарят отрази и удар на Вердон.

Логичното се случи в 25-ата минута. Тогава Текпетей получи пас от Фон Витри и с хубав удар не остави шансове на вратаря на казахстанците.

Подобно на първия мач, Астана изравни бързо. Гол с глава отбеляза Демба Дарбо.

В 37-ата минута Руан отне топката от вратаря на Астана, тя стигна до Кирил Десподов, който обаче не успя да вкара.

Лудогорец удари силно само няколко секунди след началото на втората част. Страхотен гол реализира Якуб Пьотровски с удар от около 25 метра.

В 50-ата минута Текпетей вкара страхотен гол, след като се справи с лекота с половината защита на Астана - 3:1. Последва пропуск на Фон Витри след пас на Десподов.

В 59-ата минута Пьотровски вкара за 4:1. След центриране от корнер Сундберг удари гредата, топката стигна до поляка, който не сбърка. Секунди след това Руан пропусна да вкара пето попадение. В 69-ата минута дойде време и Кирил Десподов да отбележи. Той получи пас зад гърба на защитниците, надбяга ги и с левия крак отбеляза.

В 76-ата минута Астана остана с човек по-малко. Втори жълт картон получи Йованчич. Въпреки това Лудогорец се смили над съперника и не вкара повече.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK