255 мотора се събраха в центъра на Банско и подобриха рекорд

Снимки: Община Банско

Зрелищното дефиле по улиците на курорта

Клуб YAMAHA TDM България успя да подобри световния рекорд за събрани на едно място мотори Yamaha TDM. В съботния ден в Банско се преброиха 255 мотора и така бе подобрен рекорда от 2019 г., поставен от българския клуб.

Зрелищното дефиле по улиците на Банско и изложението на фона на двата символа на града – Пирин и църквата „Света Троица“, които придадоха още по-голям ефект, събраха възхищението на стотици почитатели на марката.

С това се регистрира и най-голямата международна среща, организирана някога в Европа, на собствениците на модела с участници от Румъния, Гърция, Сърбия, Великобритания, Испания, Италия, Унгария, Германия, Словения, Чехия, Северна Македония и Малта.

Кметът на община Банско Стойчо Баненски, сам запален моторист с пристрастия към ендуро мото кроса, приветства участниците в парада на Yamaha TDM и им пожела следващата година отново да подбрят рекорда си и той да влезе в най-авторитетната класация.

267 мотора направиха почетна обиколка на региона.
Кметът на община Разлог Красимир Герчев даде старт на преброяването с номер 1 на първия мотор Yamaha TDM, което се оказа нов световен рекорд.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//