Кюстендилци питаха кмета за големи хипермаркети, бездомни кучета и отпадъци

Снимка: Infomreja.bg

Петър Паунов отговаря на въпросите на кюстендилци

Кметът на Кюстендил Петър Паунов спази традицията и отговоря на въпросите на кюстендилци. Сред поставените теми бе тази за изхвърлянето на отпадъци около контейнерите.

Кметът  обяви, че по отношение на подадения сигнал е направена проверка и нарушителят е санкциониран. „Там където се изхвърлят зелени отпадъци сме помолили те да се изхвърлят до контейнерите. Моля, когато го правите извън есенния сезон да уведомявате колегите от ОП „Чистота“, за да могат да минават и да отстраняват зеления отпадък. По отношение на есенното почистване на дворовете призоваваме да се възползвате от компостерите, които сме готови да ви осигурим. Тези, които смятат да изхвърлят отпадъка навън ще има график кога ще се минава по всяка улица и малките населени места“, обяви кметът на града.

Жител на квартал "Върташево" попита защо не са направени тротоари в района, както и детска площадка, където да играят децата. Паунов обясни, че изграждането на тротоари става със общински средства, а по отношение на детската площадка призова жителите да посочат терен, на който да бъде изградена.  

„Големият бич за града ни са бездомните кучета и често сформиралите се глутници. Не може в град, курортен център да се разхожда глутница от 7 кучета“, бе също сред поставените въпроси. 

От своя страна кметът призова в такива случаи да се подават незабавно сигнали, за да бъдат залавяни кучетата и прибрани в Общинския приют, където се кастрират.  „Няма сигнал, на който колегите да не са се отзовали и да не са обезопасили, включително и сигнали подавани от институции. Не зная защо сте се наслаждавали на това забавление. Ако сте подали сигнал кучетата щяха да бъдат прибрани и обезопасени“, заяви Паунов.

Кюстендилец попита и за кръговото кръстовището при СБА, което определи като недоразумение.

„Кръговото кръстовище е направено и съгласувано с Националните законови разпоредби. Ще има нанасяне и на нова маркировка, за да се обезопаси районът, най-вече за входящите от Гюешево и да бъдат по-внимателни при навлизане в това кръгово“, коментира още кметът.

По отношение на въпрос за изграждането на големи търговски обекти градоначалникът обяви, че има три терена имота, които са предвидени за хипермаркети в областния град. Два са в района на квартал „Румяна Войвода“, третият е срещу градския плаж.

Нов инвеститор в момента преотрежда имот за магазинни услуги и заведения за обществено хранене и паркинг, който се намира при Млекокопа и е с площ 9 331 кв. м. „Инвеститорите на тези имоти ще реализират своите намерения, когато преценят. Факт е, че се подготвят 4 инвестиции в този сектор“, обяви още Паунов.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK