Росен Желязков: ГЕРБ има ясна визия и лидерство в лицето на бъдещия премиер Бойко Борисов

Снимки: ГЕРБ

„ГЕРБ предвижда през следващите години благосъстоянието на българина да достигне до 80% от това на европееца“

„ГЕРБ е партия, която има ясна визия и ясно лидерство в лицето на бъдещия министър-председател Бойко Борисов.“, с тези думи водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 1 МИР-Благоевград Росен Желязков се обърна към над 1000 членове и симпатизанти, изпълнили до краен предел спорната зала в Сандански. 

Той благодари на всички, дошли на събитието, на което присъстваха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, кандидатите за евродепутати Андрей Новаков и Асим Адемов, пълната листа на ГЕРБ за 1 МИР, Томислав Дончев – зам.-председател на партията.

"Вашата здрава душевност отново ни събира в тази зала с едно по-осезаемо самочувствие за шестия избор през тези три години. Всичко сме преживели, казали, анализирали. Както за управлението, което сме имали до 2021 г., така и за периода, в който бяхме низвергнати. Нито правоговорният, нито правописният речник ще стигнат да опишат това, което ПП-ДБ са казали срещу ГЕРБ. Всичко казано като негатив срещу ГЕРБ издава не тревожност, а страх. А страхът се изпитва тогава, когато човек има усещането, че губи нещо, с което се отъждествява или нещо, към което силно е пристрастен, привлечен", каза още Росен Желязков.

Желязков припомни, че вчера във Враца Борисов забрани на хората си да говорят срещу досегашните си партньори от ПП-ДБ. И ги призова да говорят на симпатизантите си за това какво са направили за тях досега и за програмата си.

„ГЕРБ предвижда през следващите години благосъстоянието на българина да достигне до 80% от това на европееца“, допълни Росен Желязков.

 "Омразата, която се насади от вдигнатите юмруци през последните години, вече има своите реални измерения и то не само в България. Това, което става в Европа, е адски притеснително. Омразата на никоя нация не е донесла нищо положително. Разединението в България вече взима застрашителни размери. И колкото и да се поддаваме на емоции, нормалното е да се намери общ език - между политици, институции и хора. Силата на ГЕРБ винаги е била в единството и мотивацията да съзидаваме!", с тези думи се обърна към хората лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според Борисов благодарение на трите години управление на "Промяната" страната има само 3% усвояване от Плана за възстановяване и устойчивост от милиардите, които си стоят в Брюксел.

„Единствените, които имаме право да говорим за Еврозона, сме ние - още преди 3 години щяхме да сме там. Хората започват да държат и ГЕРБ отговорни за безобразията, които са правени. Обраха ни - милиарди от всеки джоб на българите, които се возят на превозно средство - по 1 лев от нафтата, по 1 лев от бензина. Сега ни обират и през газа - пак е руски, но с 30% по-скъп!“, каза още той. Лидерът на ГЕРБ напомни, че "изключително важен геостратегически проект е АЕЦ "Козлодуй" с двата нови реактора по американска технология, а строител е "Хюндай". Нужните работници ще бъдат хиляди.

Борисов каза още, че във време на чудовищна война евтиният ток приляга на българското население и българския бизнес, имаме и ресурси. Това е постижимо и можем да го поемем като ангажимент", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не пропусна и темата с АМ „Хемус“ и „Струма“.

"Сега "Струма" щеше да е готова, "Хемус" щеше да е готов и до Русе щяхме да сме на чакъл. Нула! И не само нула. Те се опитват през - особено има едни сутрешни водещи да използват пропагандата да ни атакуват. Това няма да позволя.

Кирил Петков и неговото правителство имаха пълно мнозинство тези три години. Защо не приеха Плана за възстановяване? Три години - ако трябваше да променят закони, защо не ги промениха? Уважаеми водещи, защо те не промениха законите, ако е трябвало? Защо набиха закони, които не трябват за Плана и лишиха българите за възстановяване след COVID кризата. ГЕРБ нямат никаква вина! И колкото и да ползват тези опорни точки, няма да се съгласим!", заяви той.

"За магистрала "Струма" ви е мъчно. И трябва да сложите едни билбордове на Продължаваме промяната (ПП) - за тези, които стоят в задръстванията, и само с едни стрелкички: "Благодаря за тези социални контакти няколко часа да стоим в Кресненското дефиле. Едно мило, с едно палче: "Браво, браво, задръстихте България", заяви още Борисов.

Накрая Борисов подчерта колко е важна подкрепата от избирателите. "Има значение да е отчетлива разликата, за да можем да имаме увереността, че това, което сме обещавали, защитавали през тези години, ще бъде изпълнено.

Областният координатор и кандидат за евродепутат Андрей Новаков благодари на присъстващите в залата

"Персонално съм благодарен на всеки един от вас. Вие сте сила, разбирате ли?“, обърна се към над 1000 души в залата Новаков. "Сигурно мислите, че ще ви говорим само за национална политика, но не е така. Тук сме, защото искаме по витрините на магазините в Сандански да има не по-лоша храна от Щутгарт. Не искаме опашки, искаме Шенген", обърна се към препълната зала той.

Андрей Новаков призова за подкрепа с номер 22 в бюлетината за изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент.

* Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//