Ремонтират две улици в Благоевград, моста при Бачиново - също

Снимка: Община Благоевград

Кметът направи видеообръщение

Кипят ремонти в Благоевград.

Започна изкърпването на настилката на главната улица „Иван Михайлов“, която свързва града с Е-79. За по-малко от 24 часа бяха подготвени увредените участъци и бе положена нова настилка в участък от улицата.

Има обходен маршрут, по който преминават автомобилите.

В същото време преди дни трябваше да започне изграждането на „лунната“ улица „Елин Пелин“, но дъждът не позволи калта да се превърне в асфалт.

120 дни е срокът да се случи 18-годишния блян на обитателите на така наречения „китайски квартал“ да имат истинска улица.

Следващият участък в графика е по бул. „Димитър Солунски“. 

Община Благоевград въвежда нови правила за извършване на плановите ремонти от разпределителни дружества, ВиК и частни лица, вкл. за включване в мрежите жилищни кооперации. Те ще се съгласуват от общинска администрация, при задължителни ясни условия и срокове за възстановяване на асфалтовата настилка от изпълнителите. Целта е да бъде предотвратено безразборното нарушаване на целостта на уличната мрежа в областния център. 

„Разкопаването ще се случва само тогава, когато е създадена организация за бързо възстановяване. Не можем да допускаме една дупка да стои отворена с месеци. Обещавам, че през този мандат ще има огромна промяна в това отношение“, категоричен е кметът на Благоевград Методи Байкушев.  

Междувременно дървеният мост при парк Бачиново, който свързва алеята и езерото, бе ограден, за да бъде ремонтиран след сигнал, че има изгнили опасни дъски.

И още… за втори път стартира процедура по търсене на изпълнител за ремонт на детска площадка на ул. „Броди“ в квартал „Струмско“. В края на април имаше един кандидат, но той не бе одобрен от Общината поради неизпълнение на изискванията на възложителя.

Площадката би трябвало да има мини футболно игрище, волейболно и баскетболно поле.

 

Снимка: Мирослав Кюпов/ Фейсбук

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//