Затвор за двама кюстендилци, откраднали златните обеци на жена

Снимка: Infomreja.bg

Те се признаха за виновни

Окръжен съд - Кюстендил наложи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от по 2 години, по отношение на двама подсъдими, които се признаха за виновни за грабеж, в условията на опасен рецидив. Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура - Кюстендил и защитата.

Обвиняемите Р. М. и Е. Н., и двамата от гр. Кюстендил се признават за виновни, за това че на 17.03.2024 г., на ул. „София“ в гр. Кюстендил, в съучастие като съизвършители са отнели чужди движими вещи – чифт златни обеци на стойност 774, 76 лв., от владението на собственичката им, с намерение противозаконно да ги присвоят, като е употребена за това сила, а грабежът представлява опасен рецидив по смисъла на чл. 29 от НК.

Имуществените вреди от престъплението са възстановени, съобщават от пресцентъра на съда.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което и на двамата подсъдими е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от по 2 години, е окончателно и не подлежи на обжалване.

Окръжен съд – Кюстендил потвърди взетите по отношение и на двамата подсъдими мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//