Здравко Милев: Честността на изборите е наша главна задача

Снимки: Личен архив

Споразумение за свободни и честни избори се подписва за първи път в Кюстендил

За първи път в Кюстендил ще бъде подписано Споразумение за свободни и честни избори между кандидатите за кмет на общината, водачите на листи за общински съветници, представителите на изборната администрация, на общинската и областна управа, на регионалните подразделения на МВР, представителите на гражданските организации, наблюдаващи изборния процес. Споразумението е изготвено от независимият кандидат за кмет на общината Здравко Милев.

„Първата наша задача в кампанията за Кюстендил е гарантиране на правото на гражданите на общината свободно да изразят своя избор. За това най-напред лично проверихме как работи ОИК Кюстендил, какви са нагласите там. Взехме съответни мерки, за да опазим правото на кюстендилските граждани свободно да изразят волята си. Регистрирахме и обучихме представители и застъпници, поканихме и независима мисия за гражданско наблюдение, както правят в Европа. Организирали сме и паралелно преброяване.

Опазването на законността на изборния процес изисква всички ние кандидати, избиратели, изборна и държавна администрация, полиция да предприемем съвместни ефективни действия за  противодействие на престъпните практики в изборния ден. Ето защо поканихме кандидатите за кмет и представители на институции, ангажирани с честността на изборния процес да подпишем заедно Споразумение за честни и свободни избори.“

Подписването на Споразумението е в 17.00 днес в Синята зала на читалище „Братство“. Поканени са представители на медиите и гражданите.

С П О Р А З У М Е Н И Е

ЗА ЧЕСТНИ И СВОБОДНИ ИЗБОРИ

Свободното право на глас и изразяване волята на избирателите е фундаментално и неотменимо политическо право на българските граждани.  Без неговото отстояване и реално ползване демокрацията не би била пълноценна.  Изборите в Република България се произвеждат въз основа на всеобщо, равно и пряко избирателно право.  Гласуването е тайно, на всеки гражданин на Общината с право на глас трябва да се осигури свободата сам да направи своя избор и спокойно да осъществи своето право да изрази политическата си воля като избирател и гражданин.

Водени от горните законодателни презумпции и съзнаващи, че осигуряването на условия за честни избори и свободно волеизявление на гражданите на Община Кюстендил, ние, КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ на Община Кюстендил, ВОДАЧИТЕ НА ЛИСТИ за общински съветници, ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ИЗБОРНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, на общинската и областна управа, на регионалните подразделения на МВР, представителите на ГРАЖДАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, НАБЛЮДАВАЩИ изборния процес, с настоящето

ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВЯВАМЕ СВОЯТА ВОЛЯ И ГОТОВНОСТ И РЕШИМОСТ:

  • Да осигурим условия за провеждане на законни и демократични, честни и свободни избори за общински съветници и кмет в Община Кюстендил, както и за кметове на селата, на 27 октомври 2019;
  • Да гарантираме свободното право на глас и спокойно волеизявление на гражданите на Общината в изборния ден;
  • Да противодействаме активно и ефективно за предотвратяване на всякакви опити за купуване и продаване на гласове, за рекетиране и сплашване на отделни избиратели или на групи избиратели;
  • Да възпрепятстваме всякакви опити за манипулиране на реалните изборни резултати и изкривяване процентите на реалния граждански вот;
  • Да съдействаме на полицията и прокуратурата, на изборната администрация и областния управител, на правораздавателните органи като цяло за установяване и доказване на нарушения на закона в деня за размисъл, в изборния ден, в процеса на преброяване на изборните резултати, при пакетирането и съхраняването на изборната документация съгласно указанията на ЦИК, при представянето в ОИК на изрядни Протоколи с изборните резултати от СИК и ПСИК.
  • Да създаваме условия за ефективната и енергична работа на застъпниците, представителите, наблюдателите в изборния процес, в СИК и ПСИК, в ОИК и ИП към ОИК – преди, по време и след изборния ден на 27 октомври 2019.

Заявяваме желанието и волята си да водим честна предизборна кампания, основаваща се на уважение и зачитане на гражданските, политическите, човешките права на нашите избиратели, на своите опоненти, както и на самите нас.

Вярваме, че чрез поемане и изпълнение на реални ангажименти по отношение на законността и демократичността, честността и свободността на изборния процес, ни ще можем да градим доверие между нас и нашите избиратели.   Диалогът, толерантността и честността са мостове към просперитета на нашата Община, на всички селища в Общиното, на всички квартали в Града, както и към благоденствието на кюстендилските граждани като цяло.

С УВАЖЕНИ КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ:

Ива Петрова НАКОВА
ПП ВЪЗРАЖДАНЕ

Петър Георгиев ПАУНОВ
Местна коалиция ГЕРБ (ПП ГЕРБ, ПП СДС, ПП ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, ПП ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ)

Младен Стоянов РИЗОВ
Местна коалиция ДВИЖЕНИЕ ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА

Здравко Стойнев МИЛЕВ
Независим кандидат Здравко Стойнев Милев

 

Политическа партия АТАКА

Политическа партия АБВ (Алтернатива за Българско Възраждане)

Коалиция   АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ

Коалиция Ние, Гражданите

Политическа партия  ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Политическа партия на   ЗЕЛЕНИТЕ

Политическа партия ВЪЗРАЖДАНЕ

Политическа партия ВОЛЯ

Коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ

Коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ (ДА България, ДСБ, Зелено движение)

Местна коалиция ГЕРБ (ПП ГЕРБ, ПП СДС, ПП ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, ПП ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ)

Местна коалиция ДВИЖЕНИЕ ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА

Местна коалиция НДСВ

Местна коалиция ГЛАС НАРОДЕН  (ПП МИР, Християндемократическа партия на България, ПП Глас народен)

Независим кандидат Слави Петров КАШКИН

Общинска Избирателна Комисия – Кюстендил (ОИК-Кюстендил)

ОДМВР Кюстендил, Полиция

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ

Наблюдателска организация ГИСДИ

Наблюдателска организация ИРПС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK