При отлична организация в Гоце Делчев премина Националното състезание "Млади таланти в модата"

Снимка: Infomreja.bg

Домакин на престижния форум беше НПГ "Димитър Талев"

Днес беше кулминацията на Националното състезание „Млади таланти в модата“, чийто домакин е НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев. Отбори от 15 професионални гимназии в страната си дадоха среща, за да премерят сили в три категории  - „Художествени скици“, „Сръчни ръце“ и „Модно ревю“ – представяне на младежки модели с оригинална интерпретация на тема „Минало в бъдеще време“.

Прецизно изработените скици бяха представени в подходяща естествена среда – красив кът от двора на училището. До всеки от 15-те статива стоеше ученик - автор на съответната скица, за да отговаря на въпроси от журито и да защити своя проект. В представените модели бяха въплътени въображението, творческото мислене и естетическият усет на дизайнерите. Придържайки се към темата, младите хора бяха намерили общото между миналото и бъдещето в областта на модата.

Оспорвано беше и състезанието „Сръчни ръце“. В него за не повече от 12 минути всяка от състезателките трябваше да ушие джоб от памук, след което за същото време и такъв от сатен. Компетентното жури стриктно следеше за изработката и времетраенето.

В категория „Модно ревю“ бяха представени моделите, чиито скици авторите защитиха. Ревюто беше изключително атрактивно, разнообразно, белязано от младежко очарование и смели решения.

Националното състезание бе организирано от дирекция „Професионално образование и обучение“ на Министерството на образованието и науката, РУО- Благоевград, и НПГ „Д. Талев“.

За да уважат престижната проява, тук бяха представители на МОН, на РУО - Благоевград, ръководители на община Гоце Делчев, хора от модния бизнес,  представители на висши учебни заведения, на Националната асоциация на училищата по мода „ Росица Иванова“ и на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил, директори на училища.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK