НПГ "Д. Талев" в Гоце Делчев - център на младежката мода у нас

Снимка: Infomreja.bg

Тук ще се проведе Национално състезание "Млади таланти в модата"

От 13 до 15 април НПГ „Д. Талев“ в Гоце Делчев ще бъде център на младежката мода у нас. Тук ще си дадат среща отбори от 15 гимназии в страната, за да участват в Национално състезание „ Млади таланти в модата“. То е организирано от Дирекция „Професионално образование и обучение“ на Министерството на образованието и науката, РУО – Благоевград, и НПГ „Д. Талев“.

Състезанието ще се проведе в три категории:  „Модно ревю“, „Художествена скица“ и „Сръчни ръце“. То се осъществява с партньорството на Националната асоциация на училищата по мода „ Росица Иванова“.

Младите  хора ще защитават  свои художествени скици на модели  по темата „Минало в бъдеще време“ и  ще участват  в състезателно модно ревю на предложените модели.

„ Млади таланти в модата“ ще се проведе в  Зимната градина на комплекс „Uva Nestum Wine & SPA“ и  в учебно-тренировъчните работилници на НПГ „ Д.Талев“.  Участниците ще бъдат оценявани от компетентно жури – преподаватели  във ВУЗ, бизнесмени от съответния бранш, изявени личности в областта на модата.

На мащабното събитие ще присъстват  гости  от МОН, РУО-Благоевград, община Гоце Делчев, директори на училища, представители на модния бизнес, на висши учебни заведения, както и на  Националната асоциация на училищата по мода „ Росица Иванова“ (НАУМ) и на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил (БАПИОТ).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK