15-годишно момиче е станало жертва на тормоз от четири ученички в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

В рамките на три пъти е проявена агресия спрямо момичето, нанесени са леки телесни увреждания, обяви прокурор Крум Крумов

Малтретираното от свой връстници момиче в Кюстендил е непълнолетно. То е на 15 години, обяви пред ИНФОМРЕЖА, говорителят на Районна прокуратура – Кюстендил и зам.- районен прокурор Крум Крумов. Той уточни, че извършителите на деянието са 4 момичета, като само едно от тях е непълнолетно, а останалите са малолетни.  

„В рамките на три пъти е проявена агресия спрямо момичето. Нанесени са леки телесни увреждания. Има нанесени удари, като предстои първо да се освидетелства, а след което да се изготви съдебно -медицинска експертиза“, уточни още прокурор Крумов.

По негови думи посегателствата са извършени извън територията на училището, името на което към този момент не може да бъде посочено.

„Все още не е ясна причината за тормоза, тя се изяснява. За случая са информирани Закрила на детето и РУО – Кюстендил, с децата работят и психолози“, обобщи още прокурор Крум Крумов.

С оглед разпоредбите на Наказателния кодекс малолетните лица не са наказателноотговорни, поради което не са привлечени в качеството на обвиняеми. По отношение на наказателната отговорност на непълнолетното лице се прилагат особените правила, предвидени в Кодекса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK