Установени са всички участници в побоя над ученичка във Варна

Снимка: Infomreja.bg

Участниците в побоя са на възраст 15 и 16 години

Установени са всички участници в агресията над ученичка във Варна, съобщава bTV.

Припомняме, пострадалото момиче е от XI клас. То беше пребито от свои връстници, като кадри от издевателството бяха разпространени в социалните мрежи.

Участниците в побоя са на възраст 15 и 16 години. Образувано е досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

От полицията уточниха, че са снети сведения от всички участници, но все още няма подадена жалба от пострадалото момиче. Нейният баща е съобщил, че следващата седмица ще се явят в районното управление, за да подадат сигнала и работата по образуваното досъдебно производство да продължи. Не е изяснена точната причина за агресията, защото участниците във видеоклипа дават различни версии.

От полицията посочиха, че докато не разполагат с информация от момичето, не могат да предприемат нищо.

Кадрите с насилието са разпространени в социалните мрежи, а впоследствие са изтрити. Директор разпознава свой ученик във видеоклипа. Подаден е сигнал до Държавната агенция за закрила на детето. Назначена е проверка в училищата, чиито възпитаници са участниците в побоя.

Директорът на регионалното управление на образованието във Варна д-р Ирена Радева заяви, че екипите ще окажат методическа подкрепа. От днес ще влязат психолози от националната мобилна група за кризисна интервенция в училищата, в които има участници. Те ще работят с тях, но и с ученици, техни връстници.

Във всички варненски училища ще влязат инспектори, така че да се говори и да се обърне внимание, че не социалните мрежи са място за решаване на каквито и да е проблеми, подчерта тя.

Директорите на училищата твърдят, че учениците от видеоклипа не са проявявали агресия досега. След като се установи вината им, педагогическите съвети ще вземат мерки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK