Психолози работят с битата ученичка от Варна, снимана с телефон

Снимка: Infomreja.bg

Подаден е сигнал до социалните

Мобилна група от психолози ще оказва подкрепа на ученичка от Варна, станала обект на агресия. Те ще работят и с останалите ученици.

Министерството на образованието и науката е стартирало цялостна проверка по случая. Информацията към този етап е, че замесените са от няколко професионални гимназии във Варна. Затова и във всяко от училищата ще работят психолозите от мобилната група. Ще бъде оказана и допълнителна подкрепа на учители от засегнатите училища за повишаване на квалификацията им за реакция при такива случаи и за тяхната превенция.

Регионалното управление на образованието във Варна е сезирало Държавната агенция за закрила на детето и е подала сигнал на органите на МВР.

Министерството на образованието и науката вече създаде организация във всеки от шестте центрове за психологическа подкрепа в страна да могат да се приемат сигнали и да се обсъждат конкретни случаи от българските училища с цел бърза реакция и превенция на случаи на насилие, съобщават от институцията.

Както стана ясно по-рано през деня: ученици от няколко гимназии във Варна са пребили своя връстничка, като цялата агресия са записали на видео.

Момичето, което е 11. клас, е било удряно, обиждано и унижавано от група ученици на възраст от 15 до 18 години. Насилието е станало в градска среда.

По-късно видеоклипове от деянието са качени в социалните мрежи, но няколко часа по-късно са свалени. Въпреки това клиповете били видени от директори във Варна, които разпознали свои ученици.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK