Зрелостници от Банско и Благоевград отбелязаха последния си учебен ден пободващо

Снимка: СУ - Банско, ЕГ - Благоевград

"Един неразделен клас..." пяха абитуриентите

СУ „Неофит Рилски“ в Банско изпрати своя любим 12. А клас.

Емоционално, вълнуващо, носталгично – такова бе настроението на тържественото изпращане на абитуриентите.

След като заеха своите места на двора, започна церемонията по предаването на училищното знаме, което бе поето от ръцете на следващия випуск и ще остане там през цялата следваща година. Директорът на училището г-жа Елеонора Барякова поздрави абитуриентите, като им пожела да вървят смело напред и никога да не забравят родното училище.

Дванадесетокласничката Катерина Златева прочете прощално слово, а съученичката й Александра Полежанова поздрави всички присъстващи с незабравимата песен на Р. Кирилова „Учителко, целувам ти ръка“. Девойките от училищния танцов състав „Пиринска роса“ бяха подготвили кратка програма, с която допринесоха празникът да бъде много пъстроцветен, изпълнен с радост, усмивки и позитивизъм, че най-доброто предстои.

Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов“ също изпрати тържествено близо 160 дванадесетокласници от Випуск 2024.

Церемонията започна с посрещане и предаване на знамето на училището и поздрав от директора на Природо-математическата гимназия Николай Каращранов.

По време на събитието бяха отличени ученици от различна възраст, които са постигнали висок успех на национални и международни олимпиади и състезания.

Кметът Методи Байкушев поздрави зрелостниците и им пожела успех по пътя на сбъднатите мечти.

На тържеството присъства и зам.-кметът по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//