"Зелено семейно приключение" в лесопарк „Хисарлъка“ в Кюстендил

Снимки: ОДК - Кюстендил

Инициативата е на ОДК и Община Кюстендил

В лесопарк „Хисарлъка” се проведе „Зелено семейно приключение” - инициатива на Обединен детски комплекс в партньорство с Община Кюстендил.

Целта на организаторите бе да стимулират съвместни изяви в рамките на семейството, запознаване с парка и ползата от здравословния начин на живот. В конкретния случай се проведоха гимнастически упражнения с деца и родители, забавни игри, танци и разходка около късноантичната и средновековната крепост Хисарлъка“. Специални гости на празника бяха кметът на община Кюстендил, инж. Огнян Атанасов и зам.-кметът Кристиян Иванчов, които бяха дошли с техните семейства.

Деца и родители от Кюстендил се включиха в изявата, имаше и гости от други градове. Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов откри събитието и пожела на всички деца да носят винаги усмивки на лицата си и да не забравят колко важен е спортът за здравето. Директорът на ОДК – Бойко Малинов, също поздрави участниците и гостите и им пожела приятна разходка и много положителни емоции на празника.

Кметът инж. Атанасов и зам.-кметът Иванчов се включиха в утринната гимнастика заедно с деца и родители, след което поведоха походът по определения маршрут около известната кюстендилска културно - историческа забележителност крепост "Хисарлъка", съобщават от ОДК.

Празникът продължи на сцена "Базиликата" със спортни игри, организирани от учителите по спорт в ОДК - Кюстендил, Красимир Стоименов и Димитър Соколов. Йоана Кръстева от Театралната школа на ОДК показа забавен и интересен танц, в който се включиха малки и големи. Бяха организирани артателиета, където Василка Кръстева – ръководител на екоклуб „Малкият принц” бе подредила постери, запознаващи децата с дървесните видове и птици в лесопарк „Хисарлъка“. Децата заедно с Елена Клинчова - ръководител на клуб "Приложно изкуство" при ОДК и г-жа Кръстева изработваха картички и декоративни щъркелови гнезда. Те научиха много интересни факти за прелетните птици, символ на пролетта.

Стоян Стоянов, началник отдел "Спорт и туризъм " връчи награди на всички малки участници по повод инициативата на Българска федерация спорт за всички – Световен ден на предизвикателството, посветен на 17 май - Ден на българския спорт. Тази национална спортна изява е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР 2021 – 2024 на БФСВ.

Всички участници, които се включиха в „Зелено семейно приключение“ спортуваха и се забавляваха, имаше весело настроение и много позитивни емоции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//