"Да, България“ предлага на останалите в ДБ да провеждат общи заседания на органите си

Снимка: Сайт на ДБ

Покана за включване вече е отправена към ПП

Националната конференция на "Да, България“ взе решение да предложи на партньорите си от ДСБ и "Зелено движение", с които са заедно в обединението "Демократична България", да бъдат провеждани общи заседания на органите и създаване на Програмен борд, който да изготви визия за свободна и сигурна България. Надежда Йорданова отрече това да е стъпка към превръщането на "Демократична България" в партия, съобщава БНР.

"Това е стъпка към по-добро функциониране на "Демократична България", защото ние сме длъжни да осигурим добро представителство, адекватно представителство на демократично и дясно мислещите хора. Нашата задача сега е да направим по-ефективно- действаща "Демократична България". Всичко друго са спекулации, за които в момента не се водят дори разговори".

Покана за включване вече е отправена към ПП. Ще бъдат поканени също експерти и граждански организации.

Йорданова коментира и решението на националната конференция за присъединяване към политическото семейство на ЕНП:

"Решението беше взето с огромно мнозинство. Беше обсъден вариант и за присъединяване към АЛДЕ, но подкрепа срещна предложението за присъединяване към ЕНП".

12-те условия, които делегатите на "Да, България" поставиха към ГЕРБ, за да подкрепят кабинет с ротационен премиер Мария Габриел, са ангажиментите, които трябва да залегнат в писмен документ между двете страни, обясни Надежда Йорданова. Тя очаква преговорите с ГЕРБ СДС да са сложни:  

"Всички преговори са сложни. Надявам се да са конструктивни и успешни".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK