ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Снимка: ПП-ДБ

Коалицията обяви, че председателят на Народното събрание злоупотребява с власт

Парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ внася искане за предсрочното освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков с мотиви за цялостното му поведение като ръководител на тази институция.

Парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ внася искане за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков с мотиви за цялостното му поведение като ръководител на тази институция.

ПП-ДБ констатира, че председателят на НС злоупотребява с власт и правомощия, и работи в интерес на политическия блок ГЕРБ- ДПС.

Конкретни мотиви към предложението за решение:

·Нарушение при процедурата по предсрочно прекратяване мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса – Станимир Михайлов;
·Системна злоупотреба с правото по чл. 48, ал. 5 от ПОДНС;
·Нарушения при провеждане на парламентарния контрол по чл. 105 от ПОДНС.

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ няма да спре да се бори България да се превърне в нормална европейска държава. ГЕРБ получава ясно съобщение, че не може да спира работещите институции, които целият български народ очаква, съобщават от пресцентъра на партията.

През миналата седмица и БСП поиска оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//