Обработват тренировъчното игрище на стадион „Бончук“

Снимки: Община Дупница

От пролетта детско-юношеската школа на ФК "Марек", както и представителният отбор ще могат да тренират

Стартира обработката на земния пласт на тренировъчното игрище на стадион "Бончук". Последните 2 седмици, тревното покритие бе третирано с различни химикали, а от днес започна премахването на горната част от земния слой. Известното като "Шмиргело" игрище трябва да бъде готово до края на годината, засято със специфични за климатичните условия треви и подсигурено напояване за поддръжка на терена.

Стойността на инвестицията от бюджета на Община Дупница е в размер на 130 000 лв без ДДС. Както е вече известно, обществената поръчка по изграждането на терена бе спечелена от фирмата, която обнови тревното покритие на Националния стадион "Васил Левски".

Останалите дейности са отнемане на 5 см от повърхностния краен слой на терена с „топ фийлд мейкър“ машина, лазерно нивелиране, оптимизиране на състава на кореновата зона с добавяне между 300 и 400 т селектиран промит пясък 0-4 мм, засяване на терена с професионални семена, поддръжка на терена за първите 2 месеца, възстановяване на поливна система и сондаж.

От пролетта детско-юношеската школа на ФК "Марек", както и представителният отбор ще имат възможността да водят вече тренировки на игрището, което пък ще облекчи значително натовареността на официалния терен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK