Скъпият ток: Най-сериозното притеснение за 64% от българите

Снимка: Infomreja.bg

Над три четвърти от анкетираните смятат, че климатичните промени са опасност

64% от хората посочват повишаването на цените на електроенергията като най-сериозното си притеснение във връзка с прилагането на мерки по Зелената сделка на Европейския съюз, пише БНР.

Това сочат данните от представително за пълнолетното население на страната изследване на "Тренд", възложено от евродепутата Сергей Станишев. То е извършено в периода 17-24 януари. Над три четвърти от анкетираните смятат, че климатичните промени са опасност, а 70 процента не са запознати с напредъка по Зелената сделка, обяви Димитър Ганев от "Тренд".

"Като че ли липсва сериозна информационна кампания на територията на страната поне и това без всякакво съмнение, тази липса на информация събужда и определени притеснения и страхове. Притесненията и страховете ни спрямо зелената сделка са свързани най-вече с нейните социални аспекти, а именно доколко това ще се отрази на цените на електроенергията и, съответно, до каква степен това ще рефлектира върху доходите на българина", обясни той.

Данните бяха представени на форум, посветен на зеления, дигиталния и демографския форум, иницииран от евродепутатите от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Сергей Станишев, Иво Христов, Елена Йончева, Петър Витанов.

 

КОМЕНТАРИ

aza09:08 - 27.02.2024
Без електрификация, а скъп ток, нашата страна става първобитно общество, в което трайно царят законите на джунглата.Само изнасяне на капиталите, нищо друго няма досега.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK