Кремъл призова за деескалация между САЩ и Иран

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Москва подчертава, че са необходими стъпки за деескалация, а не за дестабилизиране

Кремъл, попитан във вторник за потенциални удари на САЩ срещу иранските интереси, каза, че напрежението в Близкия изток е високо и че са необходими стъпки за деескалация, а не за дестабилизиране на по-широкия регион, предава Ройтерс.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин в понеделник обеща, че САЩ ще предприемат "всички необходими действия", за да защитят войските си след смъртоносната атака с дрон в Йордания от подкрепяни от Иран екстремисти, въпреки че администрацията на президента Джо Байдън подчерта, че не търси война с Иран.

"Не приветстваме никакви действия, които водят до дестабилизация в региона и увеличават напрежението, особено на фона на прекомерния потенциал за конфликт", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

"Няма да приветстваме продължаването на подобни действия, независимо от кого идват. Сега нивото на напрежение е високо и трябва да предприемем стъпки за деескалация. Това е, което ще предотврати разрастването на конфликта."

Русия се радва на все по-тесни връзки с Иран в момент, когато връзките й със Съединените щати са на най-ниското си ниво от Кубинската ракетна криза през 1962 г. заради войната в Украйна. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK