Прокуратурата показа част от доказателствата за хака на НАП

Снимки: Прокуратура

Кристиян, Георги Янков и Димитър Тодоров са "признали" пред камерите

По повод протеста на Апелативната специализирана прокуратура за определените мерки за неотклонение "парична гаранция" на собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров и двама от служителите във фирмата, и с разрешение на наблюдаващия прокурор, прокуратурата публикува части от доказателствения материал, събран в хода на разследването.

Заличени са всички лични данни, факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази.

Публикувани са и части от свидетелски показания, които ще бъдат представени в цялост на Специализирания наказателен съд:

"Но все пак броят на клиентите е недостатъчен, затова не съм сигурен кой го предложи - И. или К., част от политиката на фирмата за набиране на клиенти да бъде тестването на сайтове на различни дружества без тяхно знание и впоследствие да ги набират като клиенти. Тази политика на фирмата се коментираше постоянно в офиса основно между Иван и Кристиян, като двамата си говореха, че трябва да се изготви списък с най-големите български сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните собственици, като след това бъда привлечени като клиенти."

Видеокамерите в офиса на ТАД Груп правят записи, които са иззети по време на разследването. От кадрите се чуват разговори и се наблюдават действия, които доказват факти, касаещи делото срещу собственика на фирмата, както и самия Кристиян Бойков.

5 часа преди сигнала за атаката Крис разговаря с изпълнителния директор Георги Янков, който бе освободен от ареста.

В разговора си Крис споделя, че е изпратил данните до Би Би Си и Ройтерс.

9 часа след атаката в телефонен разговор на същата тераса в офиса, където преди това са Янков и Крис, изпълнителният директор споделя, че правителството трябва да си отиде, подчертава и че не всички данни са пуснати, а сайтът „Бивол“ е разполагал с информацията от преди две седмици.

На 16-и юли между 11,50 ч. и 12 ч. на обяд камерите заснемат как Крис пуска анонимния руски мейл до бТВ, Нова ТВ, Капитал.

6 дни преди това Крис вече е разполагал с ЕГН-тата на Пеевски, Борисов и Цацаров, като папката с данни озаглавил „Търсене за Бивол“.

В секретен чат в „Телеграм“ се вижда и кореспонденция със собственика на сайта.

Във файл, наречен „Домашно по математика“, Крис имал 106 имена и техните данни, а изтеклите са само 57 от тях.

Ударени са данните на съд, чието име не се споменава от прокуратурата, както и данните на 49 на брой сайтове.

Това е установено отново чрез чат между Крис и шефа му.

Установено е и влизане в сайта на Агенция „Митници“.

В телефона на Крис е намерена папка с данни, наречена „Не сте чисти“. В нея се съдържат данни на прокурори, депутати, областни управители и кметове.

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ПО-ДОЛУ

Както вчера стана ясно, по думите на наблюдаващия прокурор с обвинение за тероризъм ще се сдобие собственикът на „ТАД Груп“.

Прокурорът обяви, че целта на атаката е била насочена към правителството и цялата политическа система в страната. Целта е била да се уязви, дестабилизира и разклати държавният строй, както и да се внесе смут в обществото с разстройването на системата на НАП.

От изявлението стана ясно и още нещо – направен е опит за влизане в контрола на поливни системи, които се намират пред парламента.

Целта е била чрез компютър да се манипулират поливачките и при пристигане на депутати, министри и делегати те да бъдат пръскани с вода, което да внесе смут и да ги унижи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK